вівторок, 23 грудня 2014 р.

Хотіли б вчитеся на фитнес тренера?
Рано чи пізно будь-який, хто займається фітнесом, починає замислюватися, наскільки правильно він тренується або чим би зайнятися такою, що дозволить випробувати ще незвідані відчуття або емоції. 
Дуже часто можна спостерігати ситуацію, коли людина, займаючись певну кількість часу в тренажерному залі або аеробікою, починає розуміти, що він вже багато що виконує краще свого тренера, і вирішує сам стати тренером. Фітнес-індустрія рясніє випадками, коли людина змінює свою професію, вибираючи кар'єру фітнес-тренера. 
Як же стають кваліфікованими фахівцями в області фітнеса? 
У більшості випадків інструкторами й тренерами з фітнесу стають люди, які закінчили спортивну кар'єру або відучилися в фізкультурних інститутах і університетах. Однак фітнес - це не просто заняття фізкультурою як у звичайній секції. Це певна атмосфера спілкування, певний рівень сервісу, індивідуальний підхід у заняттях, що враховує стан здоров'я конкретної людини, його цілі й потреби, його устрій життя. 
Більшість людей прагнуть у фітнес-клуби не тільки для того, щоб поліпшити своє фізичний стан, але і щоб поспілкуватися, відпочити, зняти накопичився за день стрес. Тому хороший інструктор - це не чемпіон з усіх видів спорту і не зірка місцевого масштабу, це, перш за все, людина, здатна дати людям те, чого вони хочуть: результат, здоров'я, спілкування і навіть гарний настрій. Кожен керівник фітнес-клубу знає, що новачки приходять або «на бренд», або «на інструктора». Тому і те, і інше високо цінується в індустрії фітнесу. 
На жаль, вмінню спілкуватися і ладити з людьми не вчать в інститутах і університетах фізичної культури. Щоправда, бувають випадки, коли під час навчання вводяться будь-які спецкурси, які, як правило, проходять «повз» студентів, і вони знають тільки те, що необхідно для іспиту. 
А як щодо вміння дати людям результат і при цьому не нашкодити здоров'ю? За статистикою більше 80% людей, що займаються фітнесом, мають обмеження за станом здоров'я. Остеохондроз, плоскостопість, порушення постави, ожиріння - все це не так безневинно, як здається на перший погляд. Добре якщо в клубі є фахівці, які мають спеціальну освіту і підготовку для занять з такими людьми. А якщо це маленький клуб у невеликому місті, де такий фахівець один на все місто і те працює в медичній установі? У цій ситуації вся відповідальність лягає на тренера, і все залежить від того, наскільки він впевнений у своїх знаннях і не побоїться він взятися за таку людину. Дуже часто багато інструкторів просто відмовляють людям з проблемами зі здоров'ям. 
Але це не може бути вирішенням проблеми, оскільки ці люди йдуть в інший клуб, де приховують інформацію про свої хвороби, що часто призводить до сумних наслідків. Як же вирішити проблему кваліфікованості інструкторського і тренерського складів фітнес-клубу? Вихід із ситуації, що склалася досить простий - вчитися.

Немає коментарів:

Дописати коментар